Ryanair intenționează să reia cel puțin 40% din activitatea din luna iulie, iar KLM a reluat deja zborurile între Amsterdam şi Italia. Companiile aeriene se pregătesc pentru reluarea parțială a zborurilor întrerupte de coronavirus, chiar dacă pe fondul a numeroase dificultăți.

Compania Lufthansa și-a redus activitatea cu aproximativ 90%, în prezent, zboară doar 80 de aeronave din cele 763 ale grupului (la sfârșitul lui 2019). Cu toate acestea, observând semnalele de redresare de pe piaţă, Lufthansa a anunțat că începând cu luna iunie va dubla cursele, ajungând la 160 de avioane utilizate în fiecare zi.

Ryanair promite o mie de zboruri

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa a suspendat toate zborurile încă din luna aprilie, dezamăgindu-i chiar și pe clienții care au cumpărat bilete scoase la vânzare pentru luna mai, după ce explodase pandemia, iar autoritățile introduseseră restricțiile de călătorie. Clienți care nu au fost încă rambursați. Directorul general. Michael O’Leary a anunțat că intenționează ca începând cu data de 1 iulie să reia aproape o mie de zboruri pe zi, ceea ce înseamnă 40% din activitatea normală a companiei, scrie ilsole24ore.com.

Începând cu data de 4 mai, compania olandeză KLM a reluat zborurile între Amsterdam și aeroporturile Malpensa și Roma Fiumicino. Pasagerii trebuie să aibă propria mască, care este obligatorie până pe 31 august, fiind scutiţi doar copiii sub 10 ani.

Compania britanică British Airways a anunțat că pe 1 iunie va relua zborurile în Italia, de la Londra Heathrow la Roma Fiumicino și din Londra City la Milano Linate. Zborurile către Veneția și Bologna vor fi reluate treptat. Toate persoanele din străinătate care merg în Marea Britanie vor fi supuse, în prezent, unei perioade de carantină de 14 zile.