Click aici pentru mai multe fotografii
Circa o sută de locuitori ai unui sat evacuat în apropiere de centrala nucleară de la Fukushima au fost autorizaţi marţi să se întoarcă pentru scurt timp la casele lor, pentru prima dată de la accidentul nuclear, pentru a-şi recupera bunurile şi pentru a se ocupa de animalele lor. 
Acestor persoane, care locuiau la Kawauchi, situat la mai puţin de 20 de km sud-vest de centrala Fukushima Daiichi, li s-a cerut să-şi evacueze casele la scurt timp după accidentul de la 11 martie, la fel ca şi alţi 85.000 de locuitori din jurul centralei nucleare.
Provocat de seismul cu magnitudinea de 9 grade şi de tsunami devastator de la 11 martie, accidentul nuclear de la Fukushima a antrenat explozii la reactoarele centralei şi scurgeri radioactive.
Împlinirea celor două luni este marcată de ample proteste împotriva energiei nuclerare.
Mii de persoane au manifestat sâmbătă, în Japonia, cerând să se pună capăt utilizării energiei nucleare, după cutremurul şi tsunami-ul devastator care au provocat cel mai mare dezastru nuclear de după Cernobâl.
După două luni de la accidentul centralei nucleare de la Fukushima Daiichi (nord-est), în urma cutremurului, premierul nipon Naoto Kan a cerut vineri închiderea unei centrale din centrul arhipelagului expus unui puternic risc seismic.