Viitorul crossover, care va fi realizat pe platforma lui Fiesta, a fost surprins de fotografii de la autoblog.com în urmă cu două săptămâni chiar pe traseul utilizat pentru cursa de la Pikes Peak din Colorado. Cei de la carscoop au postat recent primele imagini cu interiorul acestui model.

Viitorul crossover va înlocui actualul Fusion şi va fi produs alături de B-Max la Craiova, în România, începând cu 2013.   Ambele modele vor fi echipate cu motoarele de 1 litru din generaţia EcoBoost, produse tot la Craiova.

Noul model ar putea fi prezentat chiar la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor, având în vedere că şi prototipul B-Max a debutat la ediţia salonului din acest an.

Preşedintele Ford Europa, Stephen Odell, a anunţat doar că producţia lui B-Max va începe anul viitor, însă Ken Macfarlane, vicepreşedinte producţie al Ford Europa a spus că:  “Ford va demara, la Craiova, producţia de masă a modelului B-MAX şi a noului motor EcoBoost de 1 litru, în trei cilindri, în prima parte a anului 2012 şi, aşa cum am anunţat anul acesta, vom produce la Craiova şi un al doilea model aparţinând clasei B. În momentul în care vom atinge vârful maxim de producţie, la fabrica Ford de la Craiova se vor produce până la 300.000 de vehicule şi 300.000 de motoare pe an”.
Sursa: carscoop.blogspot.com