Rezultatele se bazează pe intervievarea a 12 milioane de pasageri pe parcursul a zece luni, fiind analizate 385 de aeroporturi. Cercetarea evaluează gradul de mulţumire al călătorilor cu privire la 39 de servicii şi produse.

Aproape 30 de milioane de pasageri trec prin aeroportul Incheon International în fiecare an, acesta fiind cel mai mare aeroport din Coreea de Sud. El dispune de un muzeu care expune cultura coreeană şi un centru de cultură tradiţională coreeană.

Aeroportul Changi din Singapore s-a clasat pe locul al doilea, primind şi titlul de cel mai bun aeroport cu dotări pentru petrecerea timpului liber (piscină, cinema, grădină) şi pentru tranzitul pasagerilor.

Aeroportul internaţional din Hong Kong, de opt ori câştigător din 1999 încoace, s-a plasat anul acesta pe locul trei. În schimb, s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte mâncarea şi curăţenia. Pe locul al patrulea se găseşte aeroportul din Amsterdam, Schipol, care este şi cel mai bun aeroport european, iar pe cinci se află aeroportul internaţional din Beijing.

Cel mai bun aeroport din nordul Europei: Copenhaga

Cel mai bun aeroport din sudul Europei: Barcelona

Cel mai bun aeroport din centrul Europei: Munchen

Cel mai bun aeroport din estul Europei: Domodedovo din Moscova

Cel mai bun aeroport din vestul Europei: Schiphol din Amsterdam