Dezvoltatorii de la renumitul constructor Chrysler au venit cu o idee ce impinge limitele accesarii internetului. Propria ta masina poate sa fie un hot spot. Astfel, poti avea semnal de internet wireless oriunde te vei deplasa. Dupa cum glumeste presa americana, in loc sa inventeze un „parking spot” (loc de parcare, trad. eng.) inventeaza un „hot spot”. Pachetul minim cu care trebuie sa te dotezi este un laptop. Daca ai pretentii mai mari, dare de mana si mai ales copii, poti instala o consola de jocuri, care necesita legatura la internet. Monitoarele se pot amplasa pentru locurile din spate in tetierele scaunelor din fata, sau atasate de plafon.

Potrivit lui Keefe Leung, din echipa de lucru a Chrysler dedicata acestui proiect spune ca tehnologia-minune se numeste UConnect Web si se poate aplica prin Wi-Fi. Mai exact, se instaleaza din fabrica sau ca optiune la dealer, un router wireless cu o raza mica de actiune. Nu numai cei cu laptopuri se pot bucura de aceasta facilitate, dar si cei posesorii de smartphone-uri precum iPhone.

Rob Richard, director al Mopar (divizia de piese auto a Chrysler) spune ca tehnologia poate fi utilizata atat pentru copiii care pot juca jocuri online, cat si pentru adultii care o sa castiga timp facand rezervari pe internet la restaurante sau camere de hotel, cautand trasee sau verificand vremea in drumul spre destinatie. Ca un avertisment, Chrysler ii sfatuieste pe potentialii utilizatori sa nu lase internetul sa le distraga atentia de la drum.

La capitolul costuri, routerul va costa 449 dolari plus 50 de dolari instalarea, la care se vor adauga taxa de activare a serviciului in valoare de 35 de dolari si un abonament lunar de 29 de dolari, prin operatorul-partener Autonet Mobile.

Sursa: USA Today