Comunitatea de mame LaPrimulBebe a apărut din nevoia Atenei Boca de a nu se simți ”singură și incompetentă”, după ce a născut. Înițial, din grupul de Facebook făceau parte 10 mame, dar în mai puțin de o lună alte 400 de mame s-au alăturat discuțiilor.

Șase ani mai târziu, comunitatea LaPrimulBebe a crescut voinicește și organic în 20 de orașe din țară, iar peste 70.000 de mame ”își scriu durerile la foc automat”, după cum spune Atena Boca, care mărturisește că visul ei este ”să creăm primul sistem de sprijin național pentru proaspetele mame din România și să impactăm viețile a un milion de copii”.

”Facebook ne-a numit, anul trecut, una dintre cele mai bune 100 de comunități din lume – continuă ea – și ne-a oferit o bursă de un an de zile de training și finanțare. Acest lucru nu se obține din întâmplare, ci cu multă strategie și muncă . Ani de muncă!”.

Atena Boca a povestit, în cadrul emisiunii online de business Capital Play, cum a făcut din „profesia de părinte” un job în sine, care este misiunea LaPrimulBebe, dar vorbește și despre câți bani au fost strânși de mamele din comunitate în licitațiile organizate în scopuri caritabile.

Pe scurt:
>> Care sunt principalele temeri/ îngrijorări ale mamelor? Care sunt nevoile proaspetelor mamici?
>> Cat de greu este să ”controlezi” mamele?
>> Care sunt principalele nemultumiri legate de marea comunitate LaPrimulBebe? Și cum sunt depășite?
>> Discriminarea mamelor la locul de munca este un subiect controversat ce naște de ceva vreme tensiune și nemulțumire în rândul mamelor angajate. Sunt sau nu mamele eficiente?
>> Care sunt avantajele/beneficiile de a fi membru al comunității LaPrimulBebe?
>> Ce impact are în societate proiectul LaprimulBebe? Câti bani s-au strâns până acum din campaniile umanitare organizate și ce s-a făcut cu ei?
>> Într-o Românie care a crescut după principiul „bătaia e ruptă din rai″, noua generaţie de părinţi caută variante să îşi înţeleagă copiii şi să îi educe „ cu vorbă bună”. Asta înseamnă că nu trebuie să le mai impunem niște limite? Că le permitem orice?