Klaus Iohannis a fost, în anii recenți, ”campionul apărării”, a declarat sâmbătă liderul PNL, Ludovic Orban, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Naţional Liberal, adresându-se primarilor liberali prezenți în Sala Polivalentă.

Astfel, împreună cu PNL, președintele Iohannis a ”apărat citadela și a reușit să îi alunge pe cei care au atentat la democrația din România”, a precizat Ludovic Orban:

”Vă spun că vremea aceea a trecut: nimeni nu va mai îndrăzni să bată la ușa unui primar să-l convingă să-și trădeze cetățenii și partidul.

Pe umerii voștri se află campania electorală pentru alegerea președintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. Pe Klaus Iohannis îl cunoașteți foart bine. El a fost campionul apărării (…) deși nimeni nu a crezut, PNL și Klaus Iohannis au apărat citadela și au reușit să-i alunge pe cei care au atentat la democrația din România”, a spus premierul desemnat.

În ceea ce privește alegerile locale de anul viitor, liderul PNL le-a spus primarilor din partid că nu se așteaptă doar ca acestea să fie câștigate, dar că vrea o victorie zdrobitoare a liberalilor:

”Știu că în ultimii 3 ani de zile au ciocănit PSD-iști sau tot felul de directori de deconcentrate pentru a vă convinge să trădați. Vă felicit pentru că ați rezistat și sunteți în continuare aici.

Au avut loc alegeri anticipate în Târgu-Jiu. Nimeni nu a crezut că PNL poate câștiga, dar cu toate acestea Marcel Romanescu a câștigat. Am câștigat zdrobitor alegerile la Deva.

Nu vreau doar să câștigăm alegerile prezidențiale. Vreau să le câștigăm cu un scor zdrobitor! Vreau ca în fiecare comunitate cu primari liberali să câștigăm la diferențe foarte mari!”, a spus Ludovic Orban.