Chiar Steve Wozniak, cel care a dat naștere companiei alături de Steve Jobs, a fabricat în garajul lui Steve Jobs doar 200 de exemplare de Apple 1 la începuturile lor în interval de 10 luni (1976-1977).

Ei au vândut atunci doar 175 de bucăţi la preţul de 666,66 de dolari într-un magazin de computere numit „Byte Shop” din Montain View, Silicon Valley.

Computerul Apple 1, vândut cu 375.000 de dolari, a fost printre primele modele de computere personale deja asamblate (cu componente deja sudate pe placa de bază), spune RR Auction, care adaugă că modelul vândut în această săptămână a fost restaurat de un specialist pentru a reveni la starea iniţială.

 El este complet, cu monitor, placă de bază, lector de casete, cabluri, tastatură şi … funcționează perfect. „Sistemul a rulat fără probleme timp de opt ore în timpul unui test”, mai scrie casa de licitații, care precizează că modelul poartă mențiunea „Apple Computer/ Palo Alto, 1976”.

În ciuda acestui preț ridicat, nu este vorba despre un record: un alt model Apple 1 a fost cumpărat cu 905.000 dolari în 2014, la o vânzare din New York.

Potrivit casei Bonhams, care a făcut vânzarea la acea dată, se estima atunci că doar 63 de exemplare Apple 1 au supraviețuit, dintre care doar o parte sunt încă în stare de funcționare, scrie rador.ro.