Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor PopescuCTP îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că ajută enorm PSD prin mutările sale și că toată ”forfota” legată de anticipate a fost degeaba.

Astfel, depunerea mandatului de Prim-ministru desemnat de către Florin Cîţu ”închide cercul ridicolului pe care l-a început PNL sub înţeleapta conducere a preşedintelui Iohannis”, spune CTP.

”Nu avea voie să facă această mişcare”

”Închide cercul ridicolului pe care l-a început Partidul Naţional Liberal sub înţeleapta conducere a preşedintelui Iohannis. Pentru că domnul Cîţu, plecând acum din funcţie, nu face decât să certifice faptul că era un premier sperietoare de ciori sau marionetă.

În mod normal, domnul Cîţu ar fi trebuit să rămână în Parlament şi să aştepte validarea sau invalidarea lui de către Parlament. Nu avea voie să facă această mişcare, această demisie. Această demisie nu poate să însemne un lucru bun în niciun fel. N-are cum!

Premierul României îşi dă demisia în condiţiile în care avem criza această reală, şi nu politică mai mult sau mai puţin artificială, avem criza coronavirusului şi el îşi dă demisia. Cum să justifici aşa ceva?

Într-un singur fel: «Eu am fost pus aici de formă şi acum trebuie să plec pentru că nu mai pot fi făcute anticipate». Mare ştire, breaking news: Curtea Constituţională trânteşte ordonanţa anticipatelor”, a declarat joi CTP, în direct la Digi 24 Tv.

”PNL trebuie să guverneze”

”Păi nu se putea din momentul zero, din pătrăţelul de început al acestui joc care, iată, se duce în grotesc, al preşedintelui Iohannis şi al PNL, nu se putea prevedea asta, că aceasta Curte Constituţională se va opune alegerilor anticipate. Trebuia să treacă trei luni pentru asta, în care nu s-a produs decât scăderea încrederii electoratului, a poporului, în partidul de guvernământ, în PNL, în guvern şi în preşedintele Iohannis.

Acum se vor întoarce de unde au plecat. A fost degeaba toată această forfotă, toată această vânzoleală, de trei luni de zile pentru că se va numi un guvern care să guverneze. Îmi permit să vă amintesc că am spus lucrul acest până a deveni eu, la rândul meu, ridicol.

De trei luni repet, PNL trebuie să guverneze nu să anticipeze şi nici să îşi asume tot felul de lucruri prin asumare de răspundere. Să guverneze cinstit faţă de cetăţeni şi cetăţenii vor aprecia asta la vot”, a mai spus jurnalistul.

”Am ajuns de unde am plecat”

”A fost nevoie de tot acest excurs prin ridicol, prin grotesc, pentru a se ajunge de unde am plecat, cu pierderi clare pentru PNL, pentru Ludovic Orban şi pentru noi, pentru cetăţeni.

Domnul Iohannis e foarte relaxat, dânsul chiar joacă „Nu te supăra frate!” pe pătrăţele. Nu-l mai interesează acum că îi scade coeficientul electoral, spre deosebire de acest guvern, acest partid, acest premier, şi nu vorbesc de domnul Cîţu, vorbesc de domnul Orban, care au fost aruncaţi în această bătaie de joc de preşedintele Iohannis.

PSD a început deja să se regenereze în ultimele luni, pe baza tocmai a acestei prestaţii haotice a guvernului Orban.

Şi grav este că se regenerează nu prin schimbare, nu prin reformare, că dacă s-ar întâmpla asta, dacă ar ajunge, în sfârşit, la fundul sacului şi de acolo să înceapă să se reformeze, ar fi bine.

Dar PNL şi preşedintele i-au dat ocazia să revină în sondaje fără să se schimbe o iotă. El fiind nereformabil, acest partid. Va veni din nou în faţă un PSD identic cu cel pe care l-a lăsat Dragnea”, a spus gazetarul.