Gazetarul Cristian Tudor Popescu era extrem de nervos după ce a votat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Acesta a transmis un mesaj extrem de dur către toți cetățenii cu drept de vot. A pus accent pe cei mai tineri dintre noi care s-au prezentat în număr destul de mic, până acum, la acest scrutin. „Dacă nu te duci la vot, nu ești român”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Dar asta nu e tot. Cristian Tudor Popescu s-a dezlănțuit pu și simpu. S-a enervat din cauza tinerilor care nu sunt deloc interesați de politică. „Băi, tineri din țara asta! M-am întors acum de la vot și vreau să vă spun ceva:

Poți să fii cetățean al României, să te fi născut în România, să viețuiești în România, dacă nu te duci la vot, nu ești român! Poți să lași buletinul de vot alb, poți să-l anulezi, e dreptul tău. Sau poți să pui ștampila corect. Dar dacă nu pui nimic în urnă, tinere, nu ești român!

Plouă și e cam frig afară, și ai sângele prea rece, te chinuie lenea, te toropește nepăsarea, fă o cerere de urnă mobilă, tinere, ca Ion Iliescu. Votul este întruchiparea supremă a libertății. Dacă nu vii astăzi, înseamnă că nu-ți trebuie libertatea, vrei la stăpân. Și cine are stăpân, nu e român!”, a scris jurnalistul.

În turul al doilea al alegerilor prezidențiale actualul președinte, Klaus Iohannis se bate pentru un nou mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni cu șefa PSD, Viorica Dăncilă.