Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că Gabriela Firea are şanse tot mai mari să câştige un nou mandat la Primăria Capitalei, mai ales prin prisma ultimelor dispute dintre PNL şi USR. “Doamna Firea poate să plece în concediu”, îi recomandă gazetarul actualului primar al Bucureştiului, care şi-a anunţat deja candidatura din partea PSD pentru un nou mandat.

Ce a transmis CTP

“Mă gândesc că doamna Firea poate să plece în concediu. Ce campanie să mai facă? A câștigat. Alegerile sunt într-un singur tur și relațiile dintre PNL și USR sunt cele pe care le vedeți. Cei mai mulți dintre cei care au votat atât PNL, cât și USR, i-au gândit ca dreapta, ca reprezentanți, împreună, eventual să fie la guvernare, să fie aliați în Parlament. Au fost văzuți ca soluții împotriva PSD. Ei în momentul ăsta își bat joc”, a spus Cristian Tudor Popescu vineri seara la Digi24.

Mai mult, jurnalistul susţine că Gabriela Firea “își aplică metodele pe care le știe bine, pentru că a lucrat în presa de propagandă și știe cum se face”, motiv pentru care CTP este de părere că va câştiga un nou mandat.

“Nu vii în modul cel mai combinagist politic cu 2-3 luni înainte de alegeri și spui: ăsta e candidatul nostru. Cum să vii cu un primar cu 3 luni înainte de alegeri? Ce zic oamenii? Înseamnă că e un joc politic. Între timp se ocupă PNL și USR să-și dea capete în gură. Cu alegeri într-un singur tur, în aceste condiții, Gabriela Firea câștigă detașat”, a spus Cristian Tudor Popescu.