Ce a declarat gazetarul CTP

„Este substanțială, dar trebuie să fie și eficientă. Degeaba se rostesc aceste cuvinte, 15 ani, 10 ani de pușcarie, dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratilor! Dacă respectivul va putea cu niște avocați să tergiverseze procesul sau să dovedească că e bolnav, și de ce e bolnav? E bolnav de coronavirus! Și dacă are coronavirus și trebuie să facă pușcărie, ce face? Cere pușcărie la domiciliu?

Ar trebui ca pe lângă aceste numere să fie și niște proceduri de urgența pentru instanta. Astfel, aceste numere nu își vor atinge scopul ! Amenzile sunt inutile. Ar trebui direct arestare.

Unii chiar pot să infecteze în mod intenționat. În special, bătrânii. Ca să scapi de ei”, a  declarat CTP, la Digi24.

Orban a anunțat pedepse mai aspre

”Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații în cazul pandemiei de coronavirus. Să completeze o declarație și dacă comit un fals și nu spun adevărul, autoritățile nu pot lua decizia corectă. În cazul în care mint în declarație vor suferi consecințele legii. Această  infracțiune se va pedepsi cu închisoarea”, a spus acesta.

”Persoanele depistate pozitiv cu coronavirus care nu respectă carantina vor avea dosare penale, la fel și cei care mint în legătură cu persoanele cu care au intrat în contact.”, a mai spus premierul Ludovic Orban.