CTP este de părere că Iohannis a vrut să lase impresia de umanitate. Un episod l-a nemuțumit însă pe jurnalist și are legătură cu declarațiile președintelui privind revocarea Laurei Codruța Kovesi.

„Trebuie să spun și ceva de rău de președinte, momentul cu doamna Kovesi. Bine măcar că n-a mințit acolo. M-am înfiorat puțin înainte, dacă spunea: nu, nu i-am cerut demisia, însă a ales să răspundă că aceste convorbiri nu sunt destinate publicității. Ceea ce e o fugă politică, se practică în loc de răspuns”, a spus CTP, la Digi24.

El a spus că apariția lui Iohannis a fost eficientă și utilă.

„Eu nu l-am mai văzut de mult vorbind liber. N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună, la întrebări pe care nu le cunoști. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, spunând că aici este casca. A găsit răspunsul perfect”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, Iohannis a dorit în această conferință să dea o impresie de umanitate, ăsta a fost principalul lui scop.

„Aș avea o singură întrebare: doamna Dăncilă când participă la un eveniment similar? Cu toți jurnaliștii, să răspundă la fel, în aceleași condiții. Bineînțeles că n-o să-l facă, dar eu sunt dator să pun această întrebare. Domnul Iohannis a făcut asta, să facă și doamna Dăncilă, să vedem dacă face față, asta apropo de frica de a se întâlni. Doamna Dăncilă a refuzat să se vadă cu toți candidații. O aștept să o văd acum”, a conchis jurnalistul.