Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, cere primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie întreaga echipă managerială a maternităţii Giuleşti, iar Guvernului să deblocheze posturile din sistemul medical.

Solicitările ministrul vin ca urmare a incendiului de luni de la maternitatea Giuleşti în urma căruia au murit patru bebeluşi, alţi şapte fiind grav răniţi.

El a arătat că spitalul se află în administrarea Primăriei Generale a Capitalei şi că va transmite primarului şi o scrisoare oficială în care va solicita destituirea echipei manageriale a maternităţii Giuleşti.

Cseke spune că s-a gândit să demisioneze, dar nu crede că este responsabil din punct de vedere moral pentru ce s-a întâmplat la maternitatea Giuleşti.

Cseke nu demisionează pentru că nu se consideră responsabil moral

Ministrul Sănătăţii a spus că s-a gândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de la maternitatea Giuleşti, din cauza “responsabilităţii morale”, dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu este subordonat ministerului.

“M-am gândit la demisie, nu azi, dar între a gândi şi a acţiona este o diferenţă”, a spus Cseke.
El a precizat totodată că nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.
Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală “in rem” pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Ministrul Sănătăţii vrea deblocarea posturilor din sistemul medical

Cseke a solicitat deblocarea posturilor din sistemul medical care trebuie urgent ocupate şi a apreciat că o decizie în acest sens ar putea fi luată de Executiv în şedinţa de săptămâna viitoare.

“Nu cred că vor putea fi deblocate toate posturile, dar măcar cele care trebuie urgent ocupate”, a spus Cseke.
El a precizat că astfel ar urma să fie deblocate câteva mii de posturi în sistemul medical.