Karl Petrikovics, CEO Immofinanz AG, un fond austriac de investitii imobiliare si al Immoeast AG,  dezvoltator  imobiliar controlat de Immofinanz si-a anuntat astazi demisia din ambele functii care va intra in vigoare imediat.

Cele doua companii si-au facut publica intentia, in urma cu doua saptamani,  de a vinde active in valoare de 800 milioane de euro si de a reduce investitiile cu peste doua miliarde euro pentru a asigura lichiditatea pe termen lung.

Pe piata romaneasca Immoeast detine proprietati evaluate la peste doua miliarde euro. La data de 19 septembrie Immoeast si-a anuntat public decizia de a opri orice noi investitii pe piata romaneasca.

„Acest lucru poate fi realizat prin intarzierea sau anularea unor viitoare etape ale unor proiecte anuntate si prin amanarea sau anularea proiectelor intarziate, dar aflate inca in stadiu de planificare”, se spune in comunicatul grupului austriac.

Printre proiectele finantate de Immoeast pe piata romaneasca se afla centrul comercial West Gate Center (WGC) din Craiova, care va fi inaugurat sapamana viitoare, dezvoltatorul fiind Trio Holding.