Cea mai mare fermă din Sud-Estul Europei, situată în Insula Mare a Brăilei, nu este ferită nici ea de problema lipsei de forță de muncă, chiar dacă salariul mediu brut pe companie ajunge la 1000 euro, iar 100 de muncitori beneficiază anual de o vacanță de câteva zile într-o destinație din Europa.

Potrivit directorului general al societății, anul trecut au fost şase combine care nu au lucrat, deoarece nu s-au găsit muncitori, deşi s-a investit un milion de euro în aceste utilaje. La ora actuală, salariul mediu brut pe companie este de 1.000 de euro/lună, iar salariul mediu net ajunge undeva la 560 – 570 de euro/lună.

„Din dorinţa de a crea condiţii cât mai bune salariaţilor, avem un sistem de hrănire de tip catering, în sensul că toată lumea primeşte la caserolă hrana foarte bine dozată, foarte bine calculată din punct de vedere energetic, din punct de vedere proteic, din toate punctele de vedere. Se primesc trei feluri de mâncare într-o igienă perfectă, la o oră exactă la care primeşte toată lumea. La aceeaşi oră, toată lumea primeşte masa, indiferent unde se găseşte – că e în mijlocul timpului, că e lângă fermă. Masa o asigurăm gratis”, a spus Buzdugan, potrivit Economica.net.