Cel putin o suta de hoteluri au fost scoase la vanzare in cea mai mare statiune bulgareasca aflata pe litoralul Marii Negre (Sunny Beach) si in orasul Nessebar, aflat in apropierea acesteia.

Criza financiara globala i-a determinat pe investitori sa incerce sa scape cat mai repede de aceste cladiri scumpe, a caror intretinere si functionare este costisitoare. Astfel, proprietarii bulgari sunt dispusi sa-si vanda hotelurile chiar la un pret mult sub valoarea reala.

Majoritatea hotelurilor si a cladirilor de apartamente scoase la vanzare sunt situate in partea de vest a statiunii, care este mai putin atragatoare din punct de vedere turistic. Totusi, multe hoteluri situate chiar pe plaja Marii Negre isi cauta si ele noi proprietari.

Cea mai scumpa oferta este in valoare de 25 milioane de euro, pentru un hotel situat pe plaja, ce are o suprafata totala contruita de 50.000 mp. Numele acestuia insa nu este precizat in anuntul imobiliar.

Alte proprietati hoteliere situate pe plaja din statiunea Sunny Beach si care sunt scoase la vanzare sunt „Strandzha” (12.000 mp), pentru suma de 15 milioane de euro si „Slavyanski” (12.000 mp), la un pret de 13 milioane de euro.