În jurul orei 10,45 GMT, dolarul american era cotat la 35,77 ruble, cea mai scăzută valoare înregistrată de moneda rusească după data de 18 martie, în timp ce un euro era cotat la 48,51 ruble, faţă de 47,75 ruble miercuri.

De asemenea, indicele Micex al Bursei de la Moscova era în scădere cu 1,82% iar indicele RTS înregistra o cădere de 3,17%. Cele mai afectate au fost acţiunile băncilor de stat, acţiunile Sberbank înregistrând o scădere de 3,82% iar titlurile VTB erau în scădere cu 3,54%.

'Războiul din estul Ucrainei a escaladat iar Occidentul cere un nou val de sancţiuni împotriva Rusiei. Acest lucru nu este un semn bun pentru atitudinea faţă de Rusia şi faţă de regiune', au declarat analiştii de la Uralsib Capital.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a acuzat joi Rusia de invazie militară, motiv pentru care şeful statului ucrainean a solicitat convocarea de urgenţă a unor reuniuni a Consiliului de securitate al ONU şi a Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, Ucraina i-a cerut joi Uniunii Europene (UE) 'ajutor militar de anvergură', ca urmare a 'invaziei ruse făţişe', a anunţat ambasadorul Ucrainei pe lângă UE, Konstantin Eliseev.

AGERPRES