Programele de cercetare din cadrul catedrei de IT vor fi transferate către departamentele înrudite, cel de informatică transformându-se într-unul exclusiv de predare.

Între timp, bugetul alocat catedrei de Sport din cadrul UF a crescut, în acest an, cu două milioane de dolari faţă de anul trecut, la 99 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes.  

Studenţii au început deja să protesteze faţă de măsura luată de Universitate şi chiar au înfiinţat un site pentru a salva departamentul de IT. De asemenea, o serie de oameni de ştiinţă din domeniul IT i-au scris preşedintelui UF pentru a-şi exprima îngrijorarea. Profesorul Zvi Galil, decan la "Computing Georgia Tech" este "uimit, şocat, şi furios". Profesorul Maheshwari, fost decan la Inginerie la IIT Delhi, spune că această mişcare este "scandalos de greşită".

Efectul imediat al renunţării la catedra de IT va fi afectarea activităţii de cercetare din toate celelalte departamente din cadrul Universităţii din Florida, iar asta pentru că acestea sunt dependente de cercetările din informatică. Prin urmare, UF va fi nevoită să depindă tot mai mult de colaborarea cu alte Universităţi pentru a sprijini cercetarea în toate domeniile, scrie presa americană.  

De altfel, cu doar câteva zile în urmă, guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a aprobat crearea unei noi universităţi publice, Universitatea Politehnică Florida, care urmează să fie ridicată în apropiere de oraşul Tampa, asta deşi cele 11 universităţi de stat se confruntă deja cu reduceri bugetare de 300 de milioane de dolari.  În Tampa există deja una dintre cele mai mari universităţi de stat, Universitatea din South Florida (USF), care va suferi, astfel, reduceri severe de fonduri, în contextul în care din acelaşi buget va fi finanţată o Universitate aflată la câţiva km.