Opus Land Development a anuntat ca situatia de criza existenta in prezent pe piata imobiliara nu va afecta continuarea urmatoarelor faze de executie ale proiectului Cosmopolis.

De asemenea, compania a anuntat ca primele 565 de locuinte vor incepe sa fie livrate proprietarilor incepand cu luna decembrie 2008, cu 8 luni mai devreme decat era initial prevazut. Livrarile de locuinte vor continua treptat pana in luna februarie 2009.

Prima faza a proiectului se va incheia in totalitate in martie 2009 cand vor fi livrate spatiile verzi, un mic centru comercial cu 2 restaurante, o sucursala de banca, o farmacie, un supermarket, practic tot ce este imperativ necesar pentru a locui si trai intr-un mic oras.

In prezent se finalizeaza lucrarile la sistemul de canalizare, statia de epurare biologica, drumuri, electricitate, gaz, telecomunicatii si fibra optica pentru ca locuitorii Cosmopolis sa poate beneficia de confortul necesar pe masura mutarii in noile apartamente.

“In ciuda vestilor pesimiste din piata imobiliara, Cosmopolis continua fara probleme constructia proiectului. Mutarea oamenilor in Cosmopolis va contribui la cresterea vanzarilor in viitorul apropiat”, a declarat Murat Kavurga, director general Opus Land Development.

Pentru a doua faza, termenul de predare anuntat a fost luna martie 2010, dar aceasta va incepe cu luna decembrie a anului 2009.

Cosmopolis este dezvoltat in zona Stefanestii de Jos si va absorbi o investitie de 700 milioane de euro. Proiectul imobiliar mixt va fi dezvoltat in sapte faze de constructie, avand ca termen de finalizare anul 2014. Suprafata totala a acestuia va fi de peste un milion de metri patrati, dintre care 665.000 mp au destinatie rezidentiala, iar 220.000 mp comerciala.Din cele 700 milioane de euro necesare finalizarii proiectului, 60 de milioane vor fi cheltuite pentru dezvoltarea infrastructurii in zona.

Compania Opus Land Development este parte a grupului turc Buyukhanli Group. Prezent inca din 1953 pe piata din Turcia, grupul activeaza in domeniul rezidential, comercial si hotelier din Turcia.

Sursa: Cosmopolis