Asociația Federală a Inginerilor germani a precizat că în luna februarie a acestui an s-a înregistrat un număr record al locurilor de muncă pentru ingineri care nu au fost ocupate – peste 105.000.
Biroul Federal pentru Ocuparea Forței de Muncă are înregistrați 750.000 de ingineri care lucrează în prezent în Germania și a calculat că, în fiecare an, apar între 20.000 și 30.000 de noi locuri de muncă, dar în ultimii ani acestea nu au fost ocupate și, în timp, s-a ajuns la acestă cifră record de peste 105.000 de posturi disponibile.
De altfel, și Peter Löscher, președintele companiei Siemens, a recunoscut că, în prezent, caută peste 1.000 de angajați cu înaltă calificare.
”Vedem un mare potențial în Spania, unde mii de ingineri și experți în telecomunicații au rămas fără locuri de muncă, iar Germania le poate oferi o perspectivă în această perioadă”, a spus Monika Varnhagen, responsabil pentru angajarea cetățenilor străini. Aceasta a adăugat că, în Barcelona, campaniile pentru atragerea specialiștilor spanioli în Germania au avut impactul scontat.