Cristian Tudor Popescu a evidențiat cu indignare modul în care Simion și Șoșoacă furnizează informații false în mod sistematic. Jurnalistul a susținut că aceștia mint cu un tupeu remarcabil și manipulează opinia publică în mod deliberat.

CTP a atras atenția că Șoșoacă cheamă deschis jandarmii să permită intrarea tractoarelor și camioanelor protestatarilor în Capitală. El a adus în discuție afirmația acesteia că ar putea veni chiar și cu tancuri, făcând comparații absurde cu situația din Ucraina.

Cristian Tudor Popescu susține că Simion și Șoșoacă mint încremenitor

În același timp, jurnalistul susține că Simion difuzează informații false despre ministrul Agriculturii. În ceea ce îl privește pe Florin Barbu, liderul AUR a afirmat că acesta se află în vacanță la schi în Austria.

Cu toate acestea, a atras atenția CTP, ministrul este prezent la minister și așteaptă o delegație a manifestanților pentru a discuta cu aceștia, fără vehicule agricole.

Jurnalistul susține că Godzilla și King Kong au dorit să provoace conflict

Diana Șoșoacă_George Simion
SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Într-o altă postare, Cristian Tudor Popescu a subliniat că Șoșoacă și Simion, asemenea unor figuri mitologice precum Godzilla și King Kong, au încercat să se poziționeze în fruntea protestului agricultorilor și transportatorilor.

În opinia sa, cei doi lideri au dorit să provoace un conflict violent între manifestanți și jandarmi. Dorința acestora ar fi fost de a obține victime pentru a exploata această situație în favoarea lor politică.

„Șoșoacă și Simion, Godzilla și King Kong, au sărit să ragă așezându-se în fruntea agricultorilor și transportatorilor adunați în protest pe centura capitalei.

S-au străduit să provoace o ciocnire violentă între demonstranți și jandarmi – dacă se întâmplau și niște morți și răniți, cu atât mai bine”, a spus Cristian Popescu pe Facebook.

Masa de protestatari văzută ca o pradă electorală

Jurnalistul a evidențiat că cei doi lideri politici consideră masa de protestatari ca pe o pradă electorală, pe care doresc să o exploateze pentru a-și consolida sprijinul politic.

El a remarcat că, așa cum au procedat și în alte situații, inclusiv în cazul grevei profesorilor, acești lideri politici au fost respinși de către cei pe care pretind că îi reprezintă. Popescu consideră că AUR și Șoșoacă nu reprezintă oamenii muncitori din România. În opinia sa, ei sunt percepuți ca impostori cu interese și agende ascunse.

El a subliniat că acești lideri politici încearcă să convingă opinia publică că luptă pentru oamenii cinstiți. În realitate, însă, sunt respinși și ignorați de aceștia.

SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Sfatul jurnalistului către români

„În niciun caz pe oamenii din țara asta care muncesc cinstit. Asta e ceea ce partidul antiOccident al lui Simion și partidul proKremlin al lui Șoșoacă împing opinia publică să creadă. Și când iau contact cu oamenii reali pe care pretind că îi ajută și îi apără, sunt trimiși la plimbare. Cei care nădăjduiesc ca acești impostori „să le dea” ceva sunt șmecherii, violatorii, caftangiii, fripturișii politici, corupții, interlopii, pescuitorii de funcții publice grase.

Că ăștia sunt mulți, îngrozitor de mulți, e o realitate căreia România trebuie să-i facă față. Pe lângă ei, însă, se află și lucrători cinstiți, de care guvernarea actuală își bate joc. Oameni care își închipuie că AUR și Șoșoacă o să le rezolve vreo problemă. Nu sunt proști când vor să creadă asta, sunt doar disperați”, a scris CTP pe pagina sa de socializare.

În final, Cristian Tudor Popescu a îndemnat oamenii să lupte pentru drepturile și dreptatea lor. El a spus că românii se pot organiza fără a recurge la violență. În plus, ei pot să aleagă reprezentanți competenți și onești pentru a-și promova interesele.

De asemenea, acesta a criticat abordarea propagandistică care ar putea denatura realitatea. Jurnalistul a sugerat că unele televiziuni ar putea eticheta greșit protestul agricultorilor și transportatorilor ca „jocul Rusiei”.