Un jurnalist din România a primit în urmă cu câteva zile un mesaj șocant de la urmăritul internațional Cristian Rizea. ”Harașo (N.RED. – bine, în limba rusă) . Tati noi ne-am pregătit aici pentru vizitatori”, este mesajul pe care l-a primit acesta, alături de o fotografie cu o persoană care ține în mână o mitralieră.

La o privire mai atentă se poate observa un tatuaj distinct la încheietura mâinii, fapt care denotă că persona care ține arma este chiar fostul social-democrat Rizea.

În plus, numărul de pe care a fost trimis mesajul este același cu numărul de telefon trecut pe cartea de vizită a acestuia, notează româniatv.net.

În contextul în care are parte de protecția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, atitudinea lui Cristian Rizea s-a schimbat complet, devenind sfîidătoare, asta având în vedere că autoritățile de la București se străduiesc să pună în executare condamnarea sa. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Rizea să fie închis pentru 4 ani și 8 luni într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

A cerut cetățenie moldovenească

Intuind iminența condamnării definitive, Cristian Rizea a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești încă din 2018, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Sursele GÂNDUL.RO arată că obţinerea acestor acte nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcţionarilor publici moldoveni afiliaţi PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei, adică direct din cabinetul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova pe domeniul apărării și securității naționale (Secretar al Consiliului Suprem de Securitate).