Cristian Ghinea, despre PNRR: Sunt încă negocieri. Isteria PSD ne şubrezeşte poziţia

Ministrul a declarat joi, 22 iulie, că PSD „cate câmpii” iar anul acesta „va vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară din PNRR”.

„Anul ăsta va vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară din PNRR. PSD bate câmpii”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24.

PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană

De asemenea, acesta a explicat că PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană, apoi va fi Consiliul Miniştrilor de Finanţe care aprobă şi „imediat după acel moment intră prefinanţarea în ţară din partea de granturi”.

„În septembrie aprobă Comisia, în octombrie aprobă Consiliul, imediat vine prefinanţarea în ţară”, a completat Cristian Ghinea, precizând că se discută zilnic cu experţii Comisiei. „Sunt încă negocieri (…) isteria PSD ne şubrezeşte poziţia de negociere”, punctează ministrul.

Amintim PSD acuză Guvernul de subminarea economiei naţionale, pentru că România nu va primi, în acest an, niciun ban prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Amintim că vicepremierul Dan Barna a declarat marți că PNRR va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar la începutul anului viitor vor ajunge primii bani în România, pentru proiectele aflate în desfășurare.

„În septembrie vom avea aprobat programul şi cred că de la începutul anului vor veni primele zeci de milioane în ţară pe proiectele aflate în desfăşurare”, a declarat Dan Barna la TVR 1.

Totuși, declarațiile sale sunt în contradicție cu cele de până acum ale autorităților, care afirmau că primii bani din PNRR vor veni în România în acest an, potrivit sursei menționate.

În acest context, PSD a acuzat Guvernul că este vinovat de subminarea economiei naţionale pentru că „România nu va primi, în acest an, niciun euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea