Cristian Bușoi susține că Românii trebuie să știe adevărul. Potrivit acestuia, Sănătatea primește bani din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, iar anul acesta bugetul va fi mai mare cu aproximativ 750 milioane lei față de anul 2020.

„Românii trebuie să știe adevărul! Bugetul Sănătății va crește în anul 2021. Explicația este simplă. Sănătatea primește bani din bugetul Ministerului Sănătății și din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Anul acesta bugetul Ministerului Sănătății va fi mai mare cu aprox. 750 milioane lei decât în 2020 și cu 2,2 miliarde lei mai mare decât în 2019. Cheltuielile prevăzute pentru serviciile de Sănătate din bugetul CNAS sunt cu 400 de milioane lei mai mari în 2021 decât în 2020 și cu 3 miliarde lei mai mari decât în 2019. Așadar, bugetul Sănătății crește! Avem cu 1,15 miliarde lei mai mulți bani pentru Sănătate decât anul trecut, așa cum a argumentat cu cifre clare și a explicat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare”, a transmis Cristian Bușoi. 

Cristian Bușoi, despre bugetul de Sănătate

Totodată, acesta a mai făcut un apel la PSD să „înceteze cu minciuna” i să nu mai sfieze realitatea „amestecând cifrele”. El susține că românii trebuie să știe adevărul, iar domeniul Sănătății va avea oportunități unice, având în vedere noul buget.

Potrivit acestuia, Sănătatea este o prioritate atât la București cât și la Bruxelles, acesta fiind și motivul unei astfel de sume.

„PSD să înceteze cu minciuna! Sfidând realitatea, amestecând cifrele și bazând-se pe faptul că puțini sunt cu adevărat atenți de datele tehnice, folosindu-se de scăderea (justificată) a sumelor alocate concediilor medicale, precum și de scăderea sumelor pentru echilibrarea Fondului de Asigurări de Sănătate (pentru că vor crește veniturile din contribuția de asigurări!), liderii social – democrați încearcă să îi manipuleze pe români.

Oamenii trebuie să știe adevărul! Suntem într-un moment fără precedent pentru Sănătate, cu oportunități unice. Avem un buget mai mare din fondurile naționale și șansa să reclădim sistemul sanitar din temelii din fonduri europene.

Sănătatea reprezintă o prioritate și la București și la Bruxelles! Ca raportor al Programului de Sănătate al UE am contribuit la construirea unui Program de 5,1 miliarde euro, din care să finanțăm lupta împotriva cancerului, a bolilor cronice, a bolilor rare, din care să susținem programele de vaccinare și să rezolvăm criza de medicamente, care s-a accentuat din cauza pandemiei. În paralel, în țară vor ajunge sume consistente pentru Sănătate din Mecanismul de Redresare și Reziliență, cu un buget total de peste 30 miliarde euro, din care vom putea moderniza, extinde și construi spitale.

Acesta este adevărul! Ne mai trebuie doar voință și curaj pentru decizii asumate, care să alinieze sistemul de sănătate românesc la cele mai înalte standarde vest – europene!”, a mai adăugat Bușoi.