"Dincolo de faptul că raţiunile care au determinat această mişcare nu sunt în detaliu cunoscute, trebuie să spunem foarte clar că există şi o responsabilitate a guvernului, există guverne capabile să aducă investiţii, aşa cum s-a întâmplat în acest caz cu guvernul Tăriceanu şi există guverne care nu sunt capabile să păstreze nici investiţiile existente şi vorbesc aici de guvernul PDL al domnului Băsescu şi Boc", a mai spus Antonescu.

El a adăugat că pentru investitori este nevoie de un spaţiu economic atractiv, iar asta înseamnă predictibilitate legislativă, o cotă cât mai scăzută a corupţiei şi o legislaţie fiscală în principal pe conţinut încurajatoare, ceea ce guvernul Boc nu a oferit.

"Avem un guvern care nu oferă nici un fel de predictibilitate, care nu a reuşit să stăvilească corupţia, ci a sporit-o la cote nemaîntâlnite, avem câteva măsuri, le avem şi noi în programul nostru, pe care actualii guvernanţi le-au recunoscut ca viabile, dar nu le iau, printre care, în principal, scăderea costului muncii", a mai arătat Antonescu.

La rândul său, fostul ministru pentru IMM-uri Ovidiu Silaghi a spus că închiderea fabricii de la Jucu este "un moment foarte trist".

"Nu numai că pierdem o investiţie şi locurile de muncă ale unor persoane înalt calificate, dar dacă Nokia pleacă, înseamnă că pe orizontală mai pleacă câteva companii din România, care erau furnizori Nokia. Dacă în 2008 la orice întâlnire cu investitorii la cere mergeam ni se spunea că suntem mediul de afaceri cel mai prietenos din estul Europei, acum avalanşa de ordonanţe de urgenţă care vine pe domeniul fiscal ne face nepredictibili şi cu un mediu de afaceri neprietenos", a încheiat Silaghi.
Sursa: Agerpres