Viorica Dăncilă ar putea avea o ședință a coaliției, luni, ora 10.00, la Palatul Victoria, o temă fiind referendumul propus de premier pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, au spus surse din PSD, pentru Mediafax.

Ședința coaliției de guvernare ar viza tema referendumului luat în calcul premierul în sensul înăspririi pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili, au explicat sursele citate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie.

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

Şefa Executivului spune că, „pe lângă referendum”, se va acţiona şi „în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficienţelor legislative pe care grupul de lucru interinstituţional le va identifica”.

„Am spus de nenumărate ori că vreau consens şi dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru. Vă rog pe toţi cei abilitaţi, indiferent de culoarea sau apartenenţa dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică şi este strict datoria noastră să găsim soluţii”, a mai scris premierul.