Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) s-a situat in iunie la acelasi nivel fata de luna precedenta si a fost cu 16% mai mare fata de luna corespunzatoare a anului precedent, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In primul semestrul, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, s-a inregistrat o crestere a volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) de 9,6%.

 

In luna  iunie 2007, comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri la produsele alimentare, bauturi si tutun a inregistrat o crestere de 2,1% iar  la produsele nealimentare o scadere de 3,3%.  Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o scadere de 15,4%. Volumul cifrei de afaceri a companiilor care ofera servicii de piata pentru populatie a inregistrat o crestere de 28%.

 

In iunie 2007 comparativ cu iunie 2006, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat o crestere de 14,7%. Activitatea de servicii de piata pentru populatie in luna  iunie 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de 2,7% mai mica comparativ cu luna iunie 2006.

 

In primul semestru din 2007, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a inregistrat o  crestere de 9,6% comparativ cu primul semestru din 2006. Totodata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere de 43,2%. In  ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri  a inregistrat o  crestere de 0,4%.

 

Sursa: Capital