Proteste majore au fost înregistrate în Franţa, în utlimele trei weekenduri, după ce Guvernul anunţase că va scumpi carburanţii, notează Mediafax.

Potrivit publicaţiei Le Monde şi postului France Info, creşterea taxei pentru carburanţi va fi suspendată. Premierul Edouard Philippe este aşteptat să anunţe această decizie marţi, precum şi alte măsuri menite pentru a reduce tensiunile.

Philippe a încercat să ajungă la un compromis cu protestatarii, însă reprezentanţii Mişcarii “Vestelor Galbene” au anulat întâlnirea pe care ar fi trebui să o aibă marţi cu oficialul francez.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

De asemenea, cel puţin trei persoane au murit în urma protestele, iar actele de violenţă şi vandalism au fost condamnate.

Protestele sunt cunoscute sub denumirea de Mişcarea “Vestelor galbene” din cauză că protestatarii poartă veste reflectorizante în timpul manifestaţiilor.

Preşedintele francez Macron îşi acuză oponenţii politici că încearcă să influenţeze protestele pentru a bloca reformele.