"Activitatea economică a crescut moderat în ultimele săptămâni", scrie banca centrală în acest raport de conjunctură realizat pe baza informaţiilor strânse de birourile regionale ale Fed în ultimele trei săptămâni din octombrie şi prima jumătate a lui noiembrie.

Fed realizează un tablou disparat în funcţie de regiuni, îndeosebi din cauza trecerii uraganului Sandy peste nord-estul SUA în ultimele zile din octombrie.

"Încetinirea creşterii economice în regiunea New York a fost atribuită perturbărilor pe scară largă provocate de uraganul Sandy la sfârşitul lui octombrie şi care s-au prelungit în noiembrie", subliniază banca centrală a SUA.

Reducerea creşterii a fost, de asemenea, "agravată" de catastrofa naturală şi în sud, în regiunea Philadelphia, însă uraganul a avut efecte limitate la Boston şi Richmond.

Cu toate acestea, chiar şi în regiunile cele mai dinamice, ca Saint-Louis şi Minneapolis, din centrul ţării, creşterea economică a fost descrisă cu puţin peste "moderată".

Fed adaugă că "în anumite regiuni, persoanele chestionate şi-au exprimat îngrijorarea privind bugetul federal, şi în special zidul bugetar", măsurile de austeritate pe care ţara riscă să le suporte cu începere din ianuarie în lipsa unui acord în Congres pentru evitarea lor.
Sursa: Agerpres