Numărul proiectelor de construcţie de locuinţe din SUA a crescut surprinzător în luna februarie, după ce atinsese cel mai scăzut nivel al ultimilor 18 ani. Potrivit datelor statistice comunicate de Departamentul de Comert, s-a început lucrul la o rată anuală de 583.000 de locuinţe, ceea ce reprezintă o creştere de 22% faţă de luna precedent.

Unul dintre principalele motive este vremea mai caldă din această perioadă a anului, prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut, dar şi din cauza faptului că preţurile la locuinţele aflate la vânzare în piaţă sunt încă mari, sau comparabile cu cele la case noi. Un exemplu în acest sens este faptul că media preţurilor din piaţă a crescut în februarie cu 0,1%, iar în ianuarie au crescut cu 0,8%.

Analiştii americani consideră că acesta nu este un semnal că criză imobiliară a luat sfârşit, ci doar o perioadă mai bună decât ce a fost până acum, precum şi o dovadă a faptului că ce a fost greu a trecut. În ciuda rezultatelor promiţătoare, analiştii nu se aşteaptă ca un asemenea procent să se repete foarte curând.