„Creșterea s-a datorat, pe de o parte, extinderii numărului de clienți la 535 societăți agricole finanțate în 2010, față de 361 în 2009, iar pe de altă parte, creșterii nevoii de finanțare a capitalului de lucru al fermelor ca urmare a creșterii prețurilor input-urilor”, a declarat Robert Arsene, director general al Grupului Agricover.
Profitul înregistrat anul trecut a fost de nouă milioane lei, în creștere cu 118% față de anul precedent. Profitul bugetat pentru anul 2011 rămâne la nivelul anului 2010, luând în calcul o creștere a riscului de neplată de până la 2% din creditele acordate.

Pentru 2011, Agricover Credit IFN vizează acordarea de credite în valoare de 246 milioane lei și un portofoliu de clienți de 700 societăți agricole. Instituția se adresează fermelor vegetale cu o suprafață mai mare de 400 de ha, precum și fermelor zootehnice medii și mari (peste 100 capete). Până în prezent, peste 500 de societăți agricole au beneficiat de credite în valoare totală de 355 milioane lei.

Instituția financiară nonbancară este prezentă pe piaţa de profil cu douǎ categorii de produse: linii de credit pe termen scurt pentru capital de lucru şi operaţiuni de scontare/ factoring. „Pentru anul în curs, Agricover Credit IFN vizeazǎ extinderea portofoliului de clienți ș a gamei de produse oferite fermelor inclusiv prin acordare de finanțări pentru investiții pe termen mediu. Totodată, pentru a susține creșterea propusă pentru 2011, avem în vedere dezvoltarea parteneriatelor cu băncile mari din România care au o strategie de dezvoltare complementară cu cea a Agricover Credit IFN pe domeniul agriculturii”, a mai spus Robert Arsene.