Piaţa la disponibil a Bursei Române de Mărfuri a înregistrat în perioada ianuarie – iunie 2008 o valoare de tranzacţionare de aproximativ 65 milioane de euro, cu peste 20% mai mare faţă de aceeaşi perioadă  a anului trecut.

Ringul produselor petroliere al Pieţei la disponibil a înregistrat cea mai mare creştere a valorii de tranzacţionare – cu peste 60%.  Astfel, în primele şase luni ale anului, au fost tranzacţionate produse petroliere în valoare de 56 de milioane de euro, motorina înregistrând o creştere de 73% faţă de 2007, benzina – de peste 65%  şi păcura de peste 273%. Pe locul doi, din punctul de vedere al valorii de tranzacţionare, se află Ringul mărfurilor generale (inclusiv materiale de construcţii şi  legume şi fructe) – peste 4,7 milioane de euro, ceea ce reprezintă, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, o creştere de peste 100%. Ringul gazelor naturale, deschis în luna mai 2008, a înregistrat o valoare de tranzacţionare de peste 2,58 milioane de euro, iar Ringul energiei de peste 1,52 milioane de euro. 

În ringurile Pieţei la disponibil s-au desfăşurat 194 de tranzacţii (cu peste 15% mai multe decât în 2007), în baza ordinelor de cumpărare şi vânzare introduse de 64 de operatori economici privaţi şi de stat (cu peste 35% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut).

În topul ordonatorilor care au cumpărat produse pe Piaţa la disponibil a BRM,  primele zece locuri  sunt ocupate de CN Poşta Română SA, M.Ap.N. (U.M. 02574 Bucureşti), C.F.R. Călători S.A., ELECTROCENTRALE Oradea SA, CET SA Iaşi, D.G.A.I.R.D.P. Argeş, TCE 3 BRAZI, R.A.T.B., LUCRĂRI DRUMURI ŞI PODURI Craiova şi TRANSPORT LOCAL Oradea SA.  

Sursa: Bursa Romana de Marfuri