Raiffeisen Bank va acorda credite companiiilor din România care importă produse agricole sau de origine animală din SUA, prin programul de finanţare administrat de Departamentul american de Agricultură, suma maximă ce poate fi alocată băncii fiind de 25 milioane dolari.

Raiffeisen Bank a devenit bancă eligibilă în programul Commodity Credit Corporation – GSM 102, se arată într-un comunicat al băncii.

“De acest program vor beneficia în special acele corporaţii care sunt importatori sau procesatori de soia şi produse derivate din soia, întrucât piaţa românească pe acest sector de produse este deficitară”, a declarat Marinel Burduja, prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, citat de Mediafax.

Programul de finanţare administrat de Departamentul de Agricultura al SUA este dedicat achiziţiei de produse agricole sau de origine animală (cereale, seminţe oleaginoase, carne şi alte produse alimentare) originare din SUA. Fondurile vor fi puse la dispoziţie clienţilor băncii sub forma de deschidere de acreditive de către bancă, cu finanţare ulterioară. Rambursarea creditului se face în funcţie de ciclul comercial al fiecărei afaceri.

Suma maximă ce poate fi alocată băncii este de 25 milioane dolari, iar durata unei finanţări în cadrul acestui program este de maxim trei ani.

SURSA: Mediafax