Grupul financiar elvetian Credit Suisse a anuntat pierderi semnificative in cel de-al treilea trimestru al anului, pe fondul deficitului inregistrat pe segmentul plasamentelor acoperite de ipoteci.

Astfel, grupul elevetian a inregistrat in al treilea trimestru al anului o pierdere neta de 1,26 de miliarde de franci elvetieni (840 milioane de euro), fata de un profit net de 1,3 miliarde de franci elvetieni in perioada similara a anului 2007.

Credit Suisse nu s-a alaturat bancii UBS in programul de ajutorare oferit de stat, dar a ales sa atraga 10 miliarde de franci elvetieni de la investitori din Qatar, Arabia Saudita si Israel.

Brady Dougan, CEO-ul Credit Suisse, a declarat ca se asteapta la rezultate slabe si pentru urmatorul trimestru, adaugand ca piata financiara va ramane in continuare la fel de „provocatoare”.

O data cu anuntarea pierderilor pentru trimestrul al treilea, actiunie Credit Suisse au scazut cu 3,9%. De la inceputul anului in curs, actiunile grupului elvetian au inregistrat un regres de 34%.

Sursa: Bloomberg