O’Reilly a declarat recent într-un interviu că vremea Web 2.0 a trecut de mult. "Acest concept era caracteristic unei perioade care a trecut. Cred că la vremea lui a reprezentat un mare succes şi a stârnit mare vâlvă, însă acum, din nefericire, a îmbătrânit", a declarat expertul în internet Tim O’Reilly.

Tim O’Reilly pledează în prezent pentru un internet deschis şi critică companiile precum Microsoft, Apple sau Google care au creat ecosisteme închise unde îşi exercită controlul asupra utilizatorilor. Acesta nu are o părere prea bună nici despre Amazon, cel mai mare magazin online din lume.  "Majoritatea editurilor din SUA au fost împotriva Google Books, însă Amazon este şi mai periculos pentru autori pentru că deţine monopolul", crede  O’Reilly.

În ceea ce priveşte reţelele sociale, O’Reilly crede că rolul acestora va creşte o dată cu trecerea timpului. Facebook va deveni un fel de sistem de operare  social care va transforma internetul. Acesta afirmă că social media nu ar trebui să servească doar la transmiterea propriilor ideii, ci la crearea unei comunităţi. Reţelele sociale ne permit să profităm de cunoşţintele altora, afirmă O’Reilly.

În era smartphone-urilor, O’Reilly crede că nu dispozitivul în sine este important, ci serviciile pe care le oferă dând exemplul GPS-ului care ii ghideaza pe utilizatori si care poate prezice traficul.

O’Reilly spune că misiunea sa în prezent este să răspândească cunoştinţele inovatorilor.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/YUd8dVVXmRQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sursa: elmundo.es