Creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a avertizat asupra riscurilor asociate cu clasificarea criptomonedei drept vehicul de investiții.

Bitcoin nu este o investiție!

Potrivit Bitcoinist, Malmi a publicat recent zeci de pagini de corespondență prin e-mail între el și Nakamoto, din perioada 2009 – 2011. Textele au dezvăluit informații detaliate despre etapele timpurii de dezvoltare ale Bitcoin, care merg până la momentul în care cuvântul „criptomonedă” a devenit acceptat pe scară largă.

Malmi s-a oferit să contribuie cu expertiza sa tehnică pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea Bitcoin. Ca răspuns, Nakamoto i-a cerut informaticianului finlandez să furnizeze întrebări frecvente detaliate, care descriu complexitățile, funcționalitatea și potențialele cazuri de utilizare ale Bitcoin.

Expertul finlandez a subliniat faptul că Bitcoin poate deveni profitabil, afirmând că este foarte posibil să crească în valoare, pe măsură ce oamenii vor căpăta mai multă încredere. De aceea, el a îndemnat oamenii să „considere Bitcoin o investiție și să ruleze propriul nod, imediat”.

Dar Nakamoto a ținut să-l contrazică. „Nu sunt de acord să spunem în mod explicit că Bitcoin poate fi considerată  o investiție. Este un lucru periculos să afirmi asta”, a declarat Nakamoto.

Ce este, de fapt, Bitcoin

Nakamoto a fost de acord cu definiția lui Malmi privind Bitcoin, ca fiind o rețea peer-to-peer (P2P) care facilitează transferurile de bani, fără întreruperi prin Internet, fără controlul autorității centrale sau al terților.

Creatorul Bitcoin a inventat termenul „Criptomoneda P2P” pentru prima dată, considerând că descrie activul digital în mod eficient.

„Cineva a propus cuvântul criptomonedă. Cred că este un cuvânt pe care ar trebui să-l folosim atunci când descriem Bitcoin. Îți place? Sună bine”, l-a întrebat Nakamoto pe Malmi.

Informaticianul finlandez a explicat procesul de creare a Bitcoin și a subliniat valoarea de bază a criptomonedei.

Potrivit lui Malmi, valoarea Bitcoin se bazează pe capacitățile sale de a facilita schimburi similare cu monedele tradiționale. El a mai dezvăluit că criptomonedele sunt generate atunci când un nod de rețea rezolvă cu succes o problemă matematică pe blockchain.

În plus, el a abordat securitatea Bitcoin, subliniind că este important ca utilizatorii să creeze copii de siguranță adecvate ale cheilor și să folosească parole puternice pentru a-și proteja activele digitale împotriva pierderii sau furtului.

Cine este adevăratul creator Bitcoin?

Informaticianul australian Craig Wright încearcă să demonstreze în instanță că el este Satoshi Nakamoto, inventatorul monedei digitale Bitcoin.

Conform avocaților care reprezintă un grup susținut de Jack Dorsey la un tribunal din Londra, afirmația informaticianului australian Craig Wright, conform căreia, Wright ar fi creatorul Bitcoin, este o fabulație de mari proporții.

Aceștia au făcut declarații pe acest subiect în contextul unei bătălii legale care a început luna trecută la tribunalul londonez. Procesul se referă la drepturile de autor asupra Bitcoin și altor criptomonede, conform Reuters.

La un tribunal din Londra, avocații care reprezintă un grup susținut de Jack Dorsey (co-fondator al Twitter) au respins ferm afirmația informaticianului australian Craig Wright. Acesta pretinde că ar fi inventatorul Bitcoin. Avocații susțin că aceasta este „o minciună de proporții”.

Potrivit declarațiilor lui Craig Wright, el este autorul unei cărți albe ce datează din 2008. Acesta este un text fundamental pentru Bitcoin și alte criptomonede. Cartea albă a fost publicată sub numele de „Satoshi Nakamoto”.

Prin urmare, el este adevăratul deținător al drepturilor de autor ale „cărții albe”. Tocmai de aceea, Wright pretinde că deține și drepturile de proprietate intelectuală în ceea ce privește blockchain-ul Bitcoin.

Cele cinci săptămâni de audieri sunt programate să înceapă marți, 6 februarie. În cadrul lor, Craig Wright va depune mărturie. Acesta reprezintă punctul culminant al unei perioade de ani de zile în care s-au făcut speculații privind adevărata identitate a lui Satoshi.

bitcoin
SURSA FOTO: Dreamstime

Craig Wright pretinde încă din 2016 că este Satoshi Nakamoto

În 2016, Wright a făcut pentru prima dată public faptul că el este Satoshi. Începând de atunci, el a demarat proceduri legale împotriva dezvoltatorilor și platformelor de tranzacționare a criptomonedelor.

Cu toate acestea, conform COPA (Cryptocurrency Open Patent Alliance), se afirmă că Wright nu a prezentat niciodată dovezi autentice, acuzându-l de repetate falsificări de documente în susținerea afirmației sale, în timp ce Wright infirmă aceste acuzații.

Wright a fost chemat în instanță, iar avocatul COPA, Jonathan Hough, a caracterizat afirmația sa drept „o minciună nesăbuită, o narațiune falsă elaborată, susținută de fals la scară industrială”, a precizat avocatul.