Deocamdată este vorba doar de orașul Pitești, însă există mari șanse ca măsurile să fie implementate la nivel național. Potrivit autorităților locale, s-a decis, împreună cu reprezentanții supermarketurilor și ale marilor centre comerciale din județul Argeș, impunerea anumitori măsuri ce au ca scop evitarea aglomerației la cumpărături.

Întrunirea a fost convocată de către Emanuel Soare și au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, reprezentați ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ce arată Instituția Prefecturii Argeș

„Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Angajații supermarket-urilor trebuie să fie mai vigilenți

„În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (…) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas”, se mai menţionează în comunicat.

Mesajele prin care se comunică normele de protecţie în vigoare vor fi difuzate mai des iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt disponibile.

Se caută noi soluții

Prefectul de Argeș au rămas în legătură și caută, împreună, noi soluții pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În plus, piețele agroalimentare și târgurile de orice fel care își desfășoară activitatea în spații închise și-au suspendat activitatea.

Măsura a ridicat multe semne de întrebare în public, pentru că aglomerație se poate crea și în magazine sau supermarketuri, nu doar în piețe, însă nu există o interdicție similară și pentru alte magazine sau unități comerciale care funcționează în spații închise.