Comparativ cu vinerea trecută, când Octavian Hoandră avea programată emisiunea sa, Cozmin Gușă a reușit o audiență dublă pe publicul național și urban. Mai mult decât atât, se pare că România 2019 a înregistrat o creștere accentuată cu fiecare oră care se scurgea. 

Până la ora 24.00, Cozmin Gușă, împreună cu invitații săi au reușit să capteze atenția publicului mai mult ca oricând întrucât emisiunea a ajuns chiar lider de audiență pe posturile de știri. De altfel, în toate cele trei ore și jumătate, talk show-ul a înregistrat cote de piață peste așteptări fiind foarte aproape de rivalele Antena 3 și România Tv, pe care până la final a reușit chiar să le depășească.

Astfel la ora 23.45, Realitatea Tv avea 1.4 puncte de rating, în timp ce Antena 3 avea 1.1, România Tv, 1, B1 Tv 0.3, iar Digi 24 0.6. Așadar debut fulminant pentru Cozmin Gușă, care pare să calce pe urmele lui Rareș Bogdan. Chiar dacă Oreste Teodorescu și alți jurnaliști i-au făcut reclamă negativă și au insistat pe ideea că patronul Realitatea Tv va îngropa postul, se pare că cifrele îi contrazic.

În prima ediție a România 2019 au participat jurnaliștii Dan Andronic și Ion M. Ioniță, ministrul Educației Ecaterina Andronescu, deputatul PMP, Robert Turcescu, omul de afaceri Marius Stoian, dar și alte nume interesante.