Covid-19 a făcut prăpăd pe întreg globul. Pandemia de coronavirus se apropie acum de 8,2 milioane de infectări. În această clipă vorbim de peste 441.000 de decese. În acest moment, Covid își face de cap în America latină, unde coronavirusul se răspândeşte cel mai rapid. Nu sunt însă scutite de îngrijorare şi alte țări. Aici, situația fusese adusă sub control, după ce au reapărut focare şi cazuri de infectare.

Cea mai mare lovitură din cauza Covid primesc Statele Unite. Aceasta continuă să fie ţara cea mai afectată de pandemie, cu peste 2.136.000 de cazuri confirmate şi aproape 117.000 de decese, potrivit Universităţii de Medicină Johns Hopkins.

Urmează Brazilia pe locul II, unde se înregistrează peste 923.000 de infectări. Numărul de decese a depăşit 45.000. Un număr record de aproape 35.000 de cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, însă un oficial din stafful prezidenţial a insistat că situatia este sub control, întrucât rata mortalităţii în Brazilia e mai mică decât cea a unor ţări europene, între care Marea Britanie, Italia şi Spania, notează Reuters.

Apoi vin alte state din America Latină care sunt puternic afectate de pandemie. Este cazul Peru, cu 237.000 de cazuri, Chile, cu 184.000 şi Mexic, cu aproape 155.000 şi peste 18.000 dedecese. În afara continentului american, autorităţile din capitala Chinei, Beijing, au anulat numeroase zboruri, în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului, după ce in ultima săptmână s-au înregistrat 137 de cazuri noi. Majoritatea sunt legate de un focar de infecţie dintr-o piaţă de en gros, iar după descoperirea acestuia, turismul a fost interzis din nou în oraş şi numeroase cartiere ale acestuia au intrat în carantină.

Într-o țară care reuşise să elimine complet coronavirusul, respectiv în Noua Zeelandă, ţară armata va prelua gestionarea facilităţilor pentru carantină, după ce au fost identificate două britanice care au călătorit recent prin ţară, pentru că primiseră permisiuni speciale să părăsească zona de izolare.

Dintre ţările cele mai grav afectate, Belgia are cel mai mare număr de morţi în raport cu populaţia, cu 83 de decese la 100.000 de locuitori, urmată de Regatul Unit (61), Spania (58), Italia (57) şi Suedia (48).