În Rusia, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei a ajuns la 4,814,558. 392 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul total ajungând la 110,520.

Putin îndeamnă rușii să se vaccineze

Președintele Rusiei speră la o imunizare colectivă până în toamnă. Acesta este mândru de faptul că țara sa a reușit să producă trei vaccinuri anti-COVID-19.

”Vaccinarea are azi o importanţă capitală (…), pentru a permite imunităţii colective să se dezvolte în toamnă”, a anunţat Putin.

”Cercetătorii noştri au făcut un adevărat progres. Rusia dispune de-acum trei vaccinuri fiabile împotriva noului coronavirus”, inclusiv vaccinul său-far Sputnik V, a subliniat el.

Acesta i-a îndemnat pe ruşi să se vaccineze, în contextul în care campania de vaccinare înregistrează o lentoare, din cauza neîncrederii populaţiei.

Liderul a precizat că vrea ”să menţină toate frontierele sub control, pentru a încetini răspândirea” noului coronavirus.

Cât este de sigur vaccinul Sputnik V

Moscova asigură că vaccinul este sigur și că nu cauzează tromboze.

“O analiză completă a efectelor nedorite după teste clinice şi în cadrul vaccinării de masă cu Sputnik V a arătat că nu au existat cazuri de tromboze venoase cerebrale”, a indicat Institutul de cercetări Gamaleia, cel care a dezvoltat acest vaccin.

Sursa citată susține că Sputnik V implică “importante diferenţe în structura şi tehnologia sa de producţie” în raport cu vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Se menționează că Sputnik V este susţinut de “o tehnologie de purificare în patru etape pe care Institutul se arată pregătit să o împărtăşească cu alţi producători pentru a “reduce riscurile efectelor secundare”.