Divizia de produse de înfrumuseţare a P&G, care regrupează mărci de produse cosmetice Max Factor şi CoverGirl precum şi parfumuri şi produse de îngrijire a părului precum Wella, a generat în ultimul an fiscal vânzări de 19,5 miliarde de dolari, sau 23% din vânzările anuale totale de 83 de miliarde de dolari ale grupului. 

P&G şi-a anunţat anul trecut intenţia de a vinde 90 până la 100 de branduri cu livrări în scădere, urmând să se concentreze pe 70 până la 80 de branduri 'cheie', care sunt responsabile pentru majoritatea profiturilor şi veniturilor sale. 

Potrivit New York Post, care citează surse din interiorul companiei, Coty a câştigat procedura de licitaţie organizată de Procter & Gamble dar un acord nu a fost finalizat încă, fiind posibil ca termenii acordului să fie modificaţi. Dacă tranzacţia va fi confirmată, această operaţiune va marca intrarea grupului Coty, companie cu o capitalizare bursieră de 9,4 miliarde de dolari, în rândul marilor jucători din acest sector. Potrivit firmei Dealogic, Coty va deveni lider mondial pe piaţa parfumurilor, devansând L'Oréal. 

Procter&Gamble produce în România branduri precum Pampers sau Gilette, dar sunt realizate şi şampoanele şi balsamurile de păr Head&Shoulders, Pantenne, Wash&Go şi Blendax. 

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: