Seria Energizer conţine trei game de telefoane mobile: Power Max, Hardcase şi Energy. “Noile telefoane au o capacitate peste medie a bateriei, de până la 5.000 de mAh, sunt rezistente şi au un preţ bun. Ţintim intrarea în top 10 producători de telefoane pe piaţa locală”, a declarat Costin Soare, director operaţional Avenir Telecom.

Avenir Telecom produce şi distribuie accesorii marca Energizer din anul 2010 de când a preluat licenţa de la producătorul american de baterii Energizer şi telefoane din 2017. În România, Avenir Telecom este prezentă de 21 de ani. 

Compania are 50 de magazine Internity şi 200 de angajaţi. “Avem 20 de magazine în centrele comerciale Kaufland care au performanţe foarte bune, iar cele care nu sunt profitabile le închidem. Există puţine oportunităţi de a deschide magazine pentru că nu se deschid centre comerciale decât foarte rar şi încercăm ca acele magazine care nu sunt profitabile să le eliminam din mixul nostru, ţintim spre profitabilitate”, spune Costin Soare. 

Utilizatorii cumpără telefoane mai scumpe

În ceea ce priveşte piaţa locală telecom Soare consideră anul acesta din punct de valoric piaţa va creşte. 
“Trebuie să ne uităm, atât cantitativ, cât şi valoric la piaţă, dacă ne uitam doar la cantitate s-ar putea să fim păcăliţi. Piaţa creşte valoric, oamenii cumpără telefoane mai scumpe, producătorii oferă telefoane cu preţuri medii şi mari şi atunci interesant este să ne uităm la valoarea pieţei. Eu cred că creşterea cantitativă va fi similară cu anul acesta, dar valoric cred că vom avea un ritm mult mai mare de creştere”, a spus Soare.