Astfel, de azi, abonaţii care sunt plecaţi în străinătate în statele membre UE plus Liechtenstein, Norvegia şi Islanda (ţări din Grupul 1 corespunzător schemei de tarifare Roaming Avantaj) pot beneficia de noile pachete de date Roaming Internet, concepute pentru a răspunde nevoii de a fi online când se află în străinătate. Extraopţiunile pot fi achiziţionate peste orice serviciu de date deja activ.

Extraopţiunile Roaming Internet oferite de Cosmote au o perioadă de valabilitate de 7 zile. Clienţii pot achiziţiona trei extraopţiuni consecutive, indiferent de tip, după expirarea precedentei, într-un interval de 30 de zile de la activarea primei extraopţiuni.

Dacă doresc să activeze extraopţiunile Roaming Internet atunci când încă se află în ţară, clienţii pot apela Serviciul Clienţi la numărul gratuit 1234, sau pot trimite un SMS gratuit la 1234. Dacă abonaţii sunt deja în roaming, activarea extraopţiunii Roaming Internet se poate face prin trimiterea unui SMS (cu tariful corespunzător ţării din care se trimite SMS-ul), cu textul specific la numărul +40766127626.

Extraopţiunile pot fi achiziţionate suplimentar peste orice serviciu activ de date, cu condiţia ca serviciul roaming să fi fost deja activat.

Serviciile de date în roaming furnizate de Cosmote România sunt disponibile în 54 de ţări şi la 146 de parteneri, în timp ce serviciul 3G este disponibil în 40 de ţări şi 66 de parteneri.