Medicul ar fi luat mită de la zeci de angajați ai Penitenciarului Arad, pentru a-i pensiona anticipat.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, medicul Eugen Silviu Poșiar, șeful Secției Medicină Internă la Spitalul Clinic Militar de Urgență Timișoara este acuzat de luare de mită și de trafic de influență.

În urma perchezițiilor desfășurate miercuri, în locuința medicului au fost găsiți, în seif, peste 150.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, din luna noiembrie 2016, în rândul personalului Penitenciarului Arad s-au intensificat preocupările legate de încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare medicală, deoarece pensia era aproximativ egală cu venitul salarial. Astfel, în schimbul unor sume de bani, persoanele care doreau să se pensioneze în acest fel apelau la medicul Eugen Silviu Poșiar.

„În situația în care nu identifica afecțiuni ce puteau reprezenta un impediment în desfășurarea activității profesionale a ”solicitanților”, proceda la stabilirea unui diagnostic nereal (afecțiuni cardiace despre care afirma că nu pot fi stabilite cu exactitate pe fondul lipsei unei aparaturi performante, probleme pulmonare ori alte afecțiuni grave), acorda concedii medicale pe care le prelungea până la limita a 90 de zile, întocmea actele necesare programării în fața comisiei de specialitate. Ulterior, în baza documentelor puse la dispoziție, membrii comisiei declarau persoanele respective ”apt limitat”, aspect care le permitea acestora să iasă la pensie”, arată procurorii.