Datele din Rusia arată sumbru. Pandemia s-a reîntors în forță, iar numărul inefctărilor și al deceselor este unul fără precedent. Potrivit unui bilanț publicat de Guvernul de la Moscova, în ultimele 24 de ore au fost raportate 815 decese cauzate de coronavrius, dar și 22.277 de infectări noi.

Amintim faptul că noul bilanț vine după ce, în urmă cu doar o zi, adică joi, Rusia înregistra 808 decese. Astfel, se poate observa o tendință ascendentă în ceea ce privește numărul infectărilor și al deceselor.

Numărul total de cazuri de COVID raportate în Rusia de la începutul pandemiei a ajuns, vineri, la peste 6,5 milioane, iar numărul deceselor este de 168.864. Deși numărul de decese este extrem de ridicat, primarul Moscovei vine cu informații fără precedent. Mai exact, acesta susține că numărul spitalizărilor s-a înjumătățit în ultimele șase săptămâni.

Explozie de infectări și decese în Rusia 

În ceea ce privește evoluția campaniei de vaccinare anti-covid, în Moscova, epicentrul pandemiei din întreaga țară, a avut o serie de reguli stricte. Au fost introduse mai multe măsuri obligatorii de vaccinare pentru a accelera procesul de imuniazare al populației, ținând astfel sub control pandemia.

La rândul său, președintele Vladimir Putin a cerut în repetate rânduri rușilor să se vaccineze pentru a evita un nou val al pandemiei. Legat de serurile de care rușii dispn, este vorba despre trei vaccinuri autohtone. Totodată, Rusia nu distribuie niciunul dintre vaccinurile fabricate în vest.

Serul nu îi îngrijorează însă pe ruși. Peste 30 de milioane din cei aproximativ 146 de milioane de oameni din Rusia au fost complet vaccinați, potrivit site-ului web Gogov, care centralizează datelor Covid din regiuni.

În ciuda numărului de infectări și de decese, în cursul zilei de vineri, Moscova a continuat să ridice restricțiile. Primarul orașului, Serghei Sobyanin a anulat obligația angajatorilor de a menține cel puțin 30% dintre angajați care lucrează de acasă.