Coreea de Sud va activa nivelul de alertă cel mai ridicat pentru coronavirus, a anunţat duminică preşedintele Moon Jae-in, după o creştere rapidă a numărului de cazuri.

Epidemia de Covid-19 a ajuns ”într-un moment decisiv”, a afirmat Moon cu prilejul unei reuniuni guvernamentale pe această temă.

Preşedintele a îndemnat la respectarea recomandărilor specialiştilor după ce în Coreea de Sud s-au înregistrat 556 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi patru decese, anunță Agerpres, citând presa internațională.

Numărul infectărilor a crescut pe parcursul ultimelor zile, în special în oraşul Daegu, în sud-estul ţării, unde sute de credincioşi aparţinând unei grupări creştine au fost contaminaţi.

Peste 2.000 de morți în toată lumea

În Coreea de Sud se află al doilea cel mai mare focar de infectări cu coronavirus de pe uscat, după China, locul de pornire a epidemiei – cu excepţia focarului de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, din Japonia.

Cel mai nou bilanț arată că noul coronavirus din China a provocat până acum moartea a 2.012 persoane în toată lumea. Au fost 75.216 îmbolnăviri, dintre care 14.719 oameni s-au făcut bine. În prezent sunt 48.428 de oameni bolnavi, dintre care 12.057 sunt considerați în strare gravă sau critică.

Iar comisia de sănătate din provincia chineză Hubei a raportat 1.693 de noi cazuri de contaminare.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000. În alte părţi ale lumii, au fost înregistrate aproximativ 1.000 de cazuri de contaminare şi șase decese, în 30 de ţări,