Anunțul a fost făcut miercuri de un purtător de cuvânt din Ministerul Sănătăţii de la Teheran, transmite Reuters, citată de agerpres.

Până în prezent, Iranul a înregistrat 85.996 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar 63.113 persoane au fost declarate vindecate.

De asemenea, începând cu ziua de miercuri, parcurile, grădinile publice şi alte zone recreaţionale au fost din nou deschise pentru public în toate oraşele şi localităţile din Iran.

Mall-urile şi bazarele s-au redeschis încă de luni, în pofida avertismentelor unor oficiali din domeniul sănătăţii care au invocat pericolul unui nou val epidemic ce ar putea lovi puternic, din nou, una dintre cele mai grav afectate ţări din lume de această pandemie.

Totodată,  luni a fost ridicată şi interdicţia privind călătoria între diferite oraşe din Iran.

Orașele nu au fost închise

Pentru a exista un echilibru între protejarea sănătăţii publice şi salvarea unei economii şi aşa grav afectate de sancţiunile internaţionale, autorităţile de la Teheran nu au impus închiderea completă a oraşelor, aşa cum au făcut autorităţile din multe alte ţări.

În schimb, Iranul a extins perioada în care şcolile şi universităţile rămân închise şi au interzis adunările de orice fel – culturale, religioase sau sportive.