Ce spune președintele festivalului

„Rămânem destul de optimişti privind faptul că vârful epidemiei va fi atins la finalul lunii martie şi că vom respira puţin mai bine în aprilie”, a declarat el pentru Le Figaro. „Dar nu suntem nepăsători. Dacă nu, vom anula”.

Duminică, Guvernul francez a interzis evenimentele care adună peste 1.000 de oameni, aceasta fiind una dintre măsurile luate în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului.

Festivalul, care este programat să înceapă pe 12 mai, atrage, de regulă, în jur de 40.000 de oameni.

Președintele a refuzat asigurarea

Pierre Lescure a clarificat şi problema asigurării festivalului în cazul anulării din pricina epidemiei. Variety a raportat marţi că organizatorii au primit, în urmă cu 10 zile, din partea companiei de asigurări Circle Group ocazia de a-şi actualiza asigurarea cu o opțiune ce prevede răscumpărarea în cazul unei epidemii sau pandemii şi că a refuzat oferta.

Lescure a spus că oferta acoperea doar 2 milioane de euro din bugetul total de 32 de milioane de euro şi a descris suma drept „mărunţiş”.

Cannes este finanţat în mare parte din sponsorizări şi bani publici. Preşedintele festivalului a spus că lipsa acelei opţiuni de asigurare „nu contează”.

„Fondul pe care îl avem ne permite să facem faţă cel puţin unui an fără venituri”, a mai spus el.

Până miercuri, în Franţa au fost confirmate peste 1.500 de cazuri de îmbolnăvire şi 33 de decese.