Debutul puternic al burselor de pe Wall Street, alimentat de optimismul cu privire la impactul pandemiei de coronavirus asupra economiei, a redat energie investitorilor astfel că aproape toate bursele europene au închis şedinţa de luni în creştere, informează AFP, conform Agerpres.

Indicele bursier pan-european STOXX 600 a închis şedinţa de luni în creştere cu 1,1%, după ce în cursul şedinţei a scăzut cu 1%. Bursa de la Paris a înregistrat o creştere de 0,62%, Londra a câştigat 0,97%, Frankfurt a consemnat un avans de 1,90% iar bursa de la Milano a crescut cu 0,30%. Singura excepţie este bursa de la Madrid care a închis în scădere cu 1,74%.

„Noutăţile cu privire la Covid-19 nu s-au îmbunătăţit în week-end, însă cele cu privire la eforturile destinate ţinerii sub control a epidemiei par să fi îmbunătăţit starea de spirit a investitorilor” a subliniat Patrick O’Hare, de la Briefing.

„Pieţele europene şi-au revenit la finalul şedinţei. Creşterile înregistrate pe bursele europene au dat un impuls Europei”, a subliniat la rândul său Alexandre Baradez, analist la IG France.

Printre ştirile care au dat speranţă investitorilor se numără faptul că extinderea coronavirusului în Italia a încetinit duminică pentru a treia zi consecutiv. De asemenea, preşedintele SUA, Donald Trump a decis să prelungească măsurile destinate ţinerii sub control a epidemiei, după promulgarea unui plan de relansare fără precedent de 2.200 miliarde de dolari.